Wil je op de hoogte blijven van de huidige vastgoedtrends? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres.
We houden de nieuwigheden in de vastgoedmarkt goed in de gaten en laten onze experts aan het woord! Zo blijf jij steeds up-to-date en kan je zorgeloos de vastgoedmarkt op.
Wie vandaag bouwt of grondig renoveert, moet een regenwaterput van 5.000 liter laten plaatsen, ongeacht de dakoppervlakte. Daar komt vanaf 2 oktober 2023 verandering in.
Net nu isolatie meer dan ooit een noodzaak blijkt, stuwt de oorlog in Oekraïne de bouwprijzen al een tijdje de hoogte in. Voor wie die investering niet meteen volledig kan of wil ophoesten, biedt een renovatielening mogelijk een uitkomst. Wat zijn nu de verschillende mogelijkheden?
Je woning verkopen of verhuren vraagt heel wat tijd en kennis… Laat je daarom begeleiden door een vastgoedmakelaar-bemiddelaar.
Kandidaat-kopers en -huurders worden sinds begin dit jaar nog beter geïnformeerd over het overstromingsrisico van vastgoed. Voortaan bestaat een onderscheid tussen de kans dat alleen het perceel overstroomt of ook het gebouw.
Tegen 2040 moet Vlaanderen asbestveilig worden. Vanaf 23 november moet er voor elk gebouw van voor 2001 dat verkocht wordt een asbestattest aanwezig zijn. Deskundigen stomen zich klaar om na de zomer asbestattesten uit te schrijven.
De Belgen blijven azen op een tweede verblijf in Spanje. Uit cijfers van de Spaanse registratiekantoren blijkt dat tijdens het eerste kwartaal van dit jaar 1.207 Belgen een Spaanse ‘casa’ kochten. Dat is het hoogste kwartaalcijfer ooit en een stijging met 23 procent tegenover het laatste kwartaal van vorig jaar. Nochtans zitten ook de Spaanse vastgoedprijzen in de lift.
Wie vandaag een woning koopt in Vlaanderen kan kiezen: lagere registratierechten betalen op die aankoop of eerder betaalde belastingen in mindering brengen. Wat is nu het voordeligst en wat zijn de voorwaarden?
De Vlaamse regering heeft een akkoord gevonden over de betonstop. De bouwshift moet ervoor zorgen dat er tegen 2040 in Vlaanderen geen open ruimte meer wordt ingenomen. Eigenaars die hun bouwgrond zien omgezet worden in natuur- of landbouwgebied worden voor honderd procent vergoed. Wat zijn de gevolgen voor wie recent een stuk grond heeft gekocht? En zal de toekomstige schaarste de prijzen van percelen de hoogte in jagen?
VERWARMING OP STOOKOLIE EN AARDGAS WORDEN AFGEBOUWD..
Begin november werd een nieuw klimaatplan goedgekeurd door de Vlaamse regering. Een van de punten in dat plan: verwarming op stookolie en binnenkort ook aardgas worden afgebouwd. De regering wil Vlamingen in eerste instantie naar de warmtepomp duwen. Een goedkoper alternatief is verwarmen op pellets. Elk systeem heeft zijn voordelen en nadelen.
Koop je in Vlaanderen een huis of appartement, en is het jouw eerste woning, dan betaal je vanaf 2022 nog maar 3 procent registratierechten in plaats van de huidige 6 procent. Minister-president Jan Jambon (N-VA) kondigde in zijn septemberverklaring de belangrijke
wijzigingen van het verkooprecht aan.
Voor een correcte waardebepaling van uw eigendom bent u bij Immo De Ras aan het juiste adres!